PLX TJÄRÖ17~20 augusti 2023

Om PLX Tjärö

PLX Tjärö är en konst- och musikfestival på ön Tjärö i Blekinges skärgård. Första festivalen arrangerades 2017 och har sedan dess vuxit sakta men säkert. Tillsammans med musiker, dj:s och konstnärer vill vi kunna skapa en festivalupplevelse utöver det vanliga i en fantastisk skärgårdsmiljö. 

PLX är en konst- och kulturförening baserad i främst Malmö och Stockholm. Föreningen grundades 2014, men gruppen har varit aktiv sedan 2006. PLX har varit med och skapat performance, utställningar, installationer, festivaler och mycket mer, både i Sverige och internationellt. 

Läs mer om PLX på plxplxplx.com

Klicka här för presskontakt.


Håll Tjärö rent

Tillsammans håller vi naturreservatet Tjärö rent genom att aldrig slänga något skräp på marken. Burkar läggs i sortering för burkar, skräp och cigarettfimpar läggs i brännbart sortering eller askfat. Om du röker och inte har ett askfat nära lägg din fimp i en ölburk och släng denna i burksortering, eller lägg fimpen i en fimpdosa som du får gratis vid incheckningen. Kom ihåg att det är torrt och risken för brand finns alltid.

Kom ihåg att ta hand om varandra och att ta hand om naturen. Om alla hjälps åt tillsammans under festivalen så lämnar vi ön lika vacker som när vi kom.

Drogpolicy

I Sverige är det olagligt att ta droger och kulturföreningen PLX uppmanar alla besökare att följa och respektera svensk lagstiftning. Av miljö- och säkerhetsskäl är det strängt förbjudet att och ta med sig och bruka lustgas på PLX Tjärö.

Tack till

Tjärö, Kulturrådet, Region Blekinge, Sparbanken Eken, Karlshamn kommun, Ronneby kommun och Konst i Blekinge som stöttar årets PLX Tjärö.

// 2023 Artwork: Jay Yoon // Web: Ola Ljungstedt & Jens Aronsson