PLX TJÄRÖ

Press release

PRESSMEDDELANDE Tjarö, 30.08.2018

Främmande liv besöker jorden. De valde Sverige. Är PLX-festivalen starten på en marsin invasion?

Image

Människor har rapporterat förekomsten av dussintals marsianer och besökare som kommer från framtiden. Inte långt från var bilderna av Östersjönanomalin som tagits av Ocean X-teamet visar ett mystiskt objekt begravd i havet, är ön Tjaro värd för PLX Translunar Festival. Några av festivalgästerna har haft störande konversationer om en kommande katastrof, världens ände och deras liv i tunnelbanan eller på Mars efteråt.

När de frågades om de var seriösa om dessa påståenden, gav de drabbade bara en konspiratorisk titt på varandra. Inget antyde annars verkade skaka deras övertygelse om att det fanns utrymme utomjordingar och futuristiska varelser bland oss. Arrangörerna av festivalen var förståeligt mycket glada att vara värd för vad som kan vara realtidsresenärer från framtiden, och vägrade att diskontera möjligheten att dessa påståenden kan vara sanna. Men Dr. Jörgen Persson, professor vid Uppsala Universitet, beskrev beteendet som en slags "masspsykos" där enskilda vanföreställningar kan bli kollektiva hallucinationer, där paranoia hos varje person reflekteras och stärks av gruppen. "Några av patienterna verkade medvetna om deras verkliga liv och identiteter, men insisterade på att dessa bara var" värdar "för en utomjordisk medvetenhet", sa Dr Persson. "De släpar tillfälligt mellan att prata om festivalen och uppvärmda debatter om framtiden för "Marskolonialisering" ".

Masshysteri, även känd som kollektiv obsessional beteende, har en lång historia. Så tidigt som medeltiden skulle ett kloster av nunnor mia som katter tills polisen hotade att piska dem. Så sent som 1962 stängde ett "skrattande hysteri" en skola i Tanzania. När eleverna skickades hem spreds "skrattsjukan" till grannbyn. Å andra sidan bekräftade en astrofysiker på Svenska Astronomiska Sällskapet att tidsresor inte är teoretiskt omöjligt. "Nya upptäckter har visat att det som ansågs vara oföränderligt fysiska lagar måste revideras eller omprövas", säger professor Astrid Granqvist. Många invånare i Blekinge skärgård påpekar att Östersjöanomalen aldrig förklarades, utan lämnades helt enkelt oförklarligt. "Forskare undviker bara vad de inte kan förklara som nonsens", sade en bosatt i Bredavik som inte ville bli namngiven i den här artikeln, "men det är bara nonsens tills motsatsen är bevisat".