PLX TJÄRÖ

On Tjärö

Boende

Alla besökare på PLX Translunar har tillgång till dusch, toalett och bastu under hela festivalen.

Vandrarhem

Det finns möjlighet att boka rum på Tjärös vandrarhem. Byggnaderna är från 1800-talet och rummen har 1-6 sovplatser. Vissa rum har egen dusch och toalett och andra delar i korridoren. Antalet rum är begränsat, så boka tidigt för att vara på den säkra sidan!

För bokning av rum och mer information om vandrarhemmet besök tjaro.com.

Tält

Tältplats på campingen ingår i biljetten. I anslutning till campingen finns toaletter och dricksvatten.

Båt

Det går att besöka Tjärö med egen båt. Att lägga till i gästhamnen kostar 200 kr/dygn för båtar under 10m och 250kr/dygn för båtar över 10m. Bokning görs på plats. Det går också bra att ankra längs med ön. För mer information besök tjaro.com.

Information om hur du reser till och från Tjärö hittar du här.

Mat & Dryck

Under festivalen kommer du som besökare kunna köpa frukost, lunch och middag från något av våra matstånd. På Tjärö finns även en utmärkt restaurang som serverar mat och dryck. Frukostbuffé serveras 08.00-10.00 och kostar 95 kr. I anknytning till restaurangen finns även ett café med snacks och nödvändigheter.

Tillsammans gör vi Tjärö tryggt

Vi vill att alla hjälper till och gör PLX Tjärö till en kul och trygg festival. Vi accepterar ingen form av våld, hot, rasism, sexism, homofobi eller funkofobi. Om du ser eller misstänker något, kontakta genast någon av våra service-värdar som kan hjälpa dig.

Tillsammans håller vi Tjärö rent

Tjärö är ett naturreservat och ett Natura 2000-område, med ett unikt kulturlandskap och ett rikt djur- och fågelliv som vi måste behandla med respekt. Ledorden är ”det vi tar med ut till ön, tar vi också med därifrån”. Att lämna tält och skräp på plats och dra så fort festen är över kommer försvåra möjligheterna att göra PLX Tjärö till en årlig tradition.

Använd de utplacerade miljöstationerna och påminn därför varandra om att inte slänga skräp och fimpar i naturen.

Eldning

Eldning är strängt förbjudet överallt på Tjärö förutom på utmarkerade allmänna grillplatser. Glöm inte att städa efter ni grillat och lämna det lika fint som när ni kom.

Brandsläckare finns utplacerade på campingen och runt festivalområdet. Dessa får absolut inte flyttas på förutom förutom i nödfall.

Drogpolicy

I Sverige är det olagligt att ta droger och kulturföreningen PLX uppmanar alla besökare att följa och respektera svensk lagstiftning.

Av miljö- och säkerhetsskäl är det strängt förbjudet att och ta med sig och bruka lustgas på Tjärö.

Karta

PLX 2018 Map