PLX TJÄRÖ
Shiva Feshareki (UK)

Shiva Feshareki (UK)

Shiva Feshareki är en experimentell klassisk kompositör, radioprogramledare och DJ med brittisk-iranska rötter. Hennes verk utforskar elektriska ljud genom ett brett spektrum av metoder och samarbetsprocesser som inkorporerar klassisk metodologi. 2017 belönades hon med Award for Innovation på British Composer Awards för sitt banbrytande tillvägagångsätt.

I sina DJ-set skär Shiva sönder disparata ljudpaletter för att sedan sy ihop dem igen på sitt eget suveräna sätt att använda samplingar. Partier av garage och d’n’b ger uppsättningarna energi, medan influenser från kompositörer som Pauline Oliveros och James Tenney tillför lager av komplexitet och sprödhet.

Skivspelandet är också ett signaturelement i hennes kompositionsarbete, som undersöker ljudets fysikalitet i förhållande till ljus och rörelse. Senast, i "GABA-analogue" (2017) använde Shiva rummet som ett kompositionsverktyg för att skapa en surroundljud-orkester på Printworks, London.

Banbrytande verk från 1900-tals kompositörer såsom Eliane Radigue, Daphne Oram, James Tenney och Pauline Oliveros har haft en djupgående påverkan på Shivas musikaliska ansats. Shiva strävar kontinuerligt efter att hedra deras arv i sitt eget komponerande, i radioprogram och föreställningar samt i samarbeten med andra artister.

Shiva har i år skapat ett unikt turntable-performance som är särskilt sammansatt för PLX och som kommer ha sin premiär på Tjärö.

/ Artist web / Artist Fb / Youtube

Shiva Feshareki (UK)
Shiva Feshareki (UK)