PLX TJÄRÖ
Mika Snickars (SE)

Mika Snickars (SE)

Mika Snickars är legendarisk för många DJs och skivsamlare i Stockholm och skivaffären som bär hans namn har varit det självklara valet för DJs sedan det öppnade 1995.

Snickars började sin karriär som hip hop-DJ i mitten av 80-talet och blev senare en del av Stockholms rave-scen. 1995-2000 turnerade han med turntablist-gruppen Scratchaholics och cementerade senare sitt rykte genom att vinna Svenska DMC:s DJ Champion-titel 1998. Trots att han är en av de mest respekterade scratch-DJs nöjde sig inte Mika Snickars med bara det. Hans kunskap när det kommer till techno, house, disco och balearic beat är lika stor. Men hans skicklighet som hip hop-DJ skiner igenom vilken genre han än spelar där han är känd för att förlänga och jonglera med breaks genom att sömlöst byta mellan två identiska skivor.

Som ihärdig skivsamlare kan man räkna med att hans väska kommer vara laddad med hemliga hits som kommer få dig att tappa hakan. Vare sig det är styren-7-tummare med isländsk disco till okända baleariska new wave dängor från karibien eller djup psychedelisk techno electro, så vet du att det kommer bli något extra.

I Snickars skivväska finns även hans egna re-edits, som acetat-skivorna han själv tryckt upp unika exemplar av - ett sätt att behålla spänningen i dessa digitala dagar...

Mika Snickars (SE)
Mika Snickars (SE)