PLX TJÄRÖ
echo + seashell (NL/FI)

echo + seashell (NL/FI)

Artisterna och konstnärerna Henna Hyvärinen (Finland) och Susan Kooi (Nederländerna) utgör tillsammans duon echo + seashell. Deras samarbete omfattar musikperformance, videoverk och utställningar. Musiken är ofta skapad genom samarbeten med andra artister vilket resulterar i en variation av stil och genre. Texterna och sättet att använda rösten utgör kärnan i "the baby soul" som ÄR echo + seashell.

Duon har bland annat framträtt på Paradiso, de Appel Arts Centre, Vondelbunker, OT301 och gett ut magasinet "Girls Like Us" på Butchers Tears i Amsterdam, Flutgraben i Berlin, Sorbus i Helsinki, UP STATE i Zurich, the Others i Turin, Antagon Festival i Turku, Fokidus i Atens, the Legion i Calgary, Banff centre i Banff och Selectors i Vancouver.

Kooi och Hyvärinen producerade också en musikal under en residency på Hotel Maria Kapel i Hoorn och har gjort perfomance konst och föreläsningar på University of British Columbia (UBC), Letherbridge University och Stadium Generale på Royal Academy i Haag.

I 2016 publicerade Perro Verlag sångtexterna "Nature" där en samling av echo + seashell sångtexter trycktes upp.

/ Youtube / Vimeo /

echo + seashell (NL/FI)
echo + seashell (NL/FI)