Frej Larsson presenterar stolt The Jeans

Frej Larsson presenterar stolt The Jeans

Välkommen till en sommarshow i Jeansens tecken. Detta slitstarka material som har sammanfört människor i tusentals år. Redan Jesus bar jeans och denna fantastiska bommullsmix löper som en blå tråd genom historien och en visuell tråd genom vår show. Vi tänker berätta en historia i 130 bpm om jeansen uppgång och fall.  Vi har samplat jeanssmugglare från sovjet som med snaran runt halsen bedyrar tygets förträfflighet innan pallen sparkas undan och deras nackar snappas som ett kycklingben. Jeans var förbjudet i sovjet och man bar dom med livet som insats. Vi kommer även att köra en del gamla klassiker i jeanstappning.

Jag minns själv min tid som jeanssmugglare. När Slagsmålsklubben flyttade till Berlin hade inte den snygga röven kommit dit ännu så vi hade ensamrätt på indieröv. Vi fattade att vi kunde köpa jeans på cheapmonday-rean och sälja till ett kraftigt överpris i östraberlin där folk fortfarande gick klädda i potatissäckar eller i bästa fall gabardin.

Några av Sveriges bästa konstnärer, rappare och dj:s kommer att vara på plats och dricka chartreuse på scenen. Några kommer också att ge ett jeansbidrag till showen. Shellback har lovat att köra gitarrsolo på minst en låt, Live-dvd ett ex jeansfodral. Robert Möllard limmar ihop en jeanskappa till scenen. Delicious Brains gör en gylf.  Som vanligt kommer Young earth sauce att ha stentvättade 501or med snusdosemärken (egentligen en hockeypuck) i bakfickan och Faal jeanskangolhatt.

Det här kommer bli årets tuffaste natt det lovar jag. Carpe denim.

Foto: David Hult